Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Τι είναι το STEAM; [STEAM= STEM + ARTS]

 

Τι είναι το STEAM; [STEAM= STEM + ARTS] 



Το STEAM είναι η τελευταία τάση της παιδαγωγικής η οποία συνδυάζει τους βασικότερους τομείς της Επιστήμης με τις Τέχνες.  

 Δεν έχουμε ανακαλύψει ποτέ έναν πολιτισμό σε αυτόν τον πλανήτη, που να μην έχει τέχνη σε κάποια μορφή. Ωστόσο, υπήρξε ένας αριθμός πολιτισμών —ακόμη και κάποιοι που υπάρχουν σήμερα—που δεν έχουν ανάγνωση και γραφή. Οι γνωστικές, σωματικές και συναισθηματικές δραστηριότητες που αντιπροσωπεύουν οι τέχνες: ο χορός, η μουσική, το θέατρο, και οι εικαστικές τέχνες - είναι βασικές για την ανθρώπινη εμπειρία και απαραίτητες για την επιβίωση. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι οι τέχνες είναι ζωτικής σημασίας και χρησιμοποιούν δεξιότητες που δανείζονται από τις τέχνες ως εργαλεία. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κάποιος να: 
  • Ανακαλύπτει από περιέργεια. 
  • Παρατηρεί με ακρίβεια. 
  • Αντιλαμβάνεται ένα αντικείμενο σε διαφορετική μορφή. 
  • Εργάζεται αποτελεσματικά με άλλους. 
  • Αντιλαμβάνεται την έννοια του χώρου 
  • Αντιλαμβάνεται κιναισθητικά (Πώς κινείται;). 

Οι δεξιότητες αυτές συχνά δεν διδάσκονται μόνο ως μέρος των μαθημάτων STEM, αλλά στη γραφή, στο δράμα, στο χορό, στη ζωγραφική, και στη μουσική. Με τον τρόπο αυτό, στην εκπαίδευση κάθε παιδί αναπτύσσει την υπολογιστική του σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων του (problem solving). Μέσα από τις Τέχνες καλλιεργεί την αισθητική του αγωγή και αποκτά δεξιότητες τόσο κινητικές όσο και συναισθηματικές που είναι απαραίτητες για την ολόπλευρη ανάπτυξή του.



#ΣυνεχίζουμεErasmus #ErasmusPlusIKY #ErasmusPlusGreece #ErasmusPlus



ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”. 




Βρείτε μας στο Facebook

https://www.facebook.com/Keep-Calm-and-Go-Full-STEAM-Ahead-107344495162982

Στο κανάλι μας στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCVN18v5w0ETahD0ryzxwXoA



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

STEAM, a school play on the Periodic Table, written in English

And here is our student's,  Philip Diamantidis'  play on the Periodic Table written in English. Enjoy! PERIODIC TABLE “ Play” Τ he...