Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Εκπαίδευση και STEAM

 

Εκπαίδευση και STEAM 


 Πολλοί στο άκουσμα της λέξης STEAM σκέφτονται μόνο τη ρομποτική. Όμως είναι πολλά περισσότερα. Ο συνδυασμός των αντικειμένων του STEAM στην εκπαίδευση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδιάζοντας απλά προβλήματα τα οποία είναι βασισμένα στις καθημερινές ανάγκες του ανθρώπου. Και στην καθημερινή ζωή για να λύσουμε προβλήματα, χρησιμοποιούμε συνδυασμό γνώσεων από διάφορους τομείς. Με τον ίδιο τρόπο, τα παιδιά εξασκούνται στο να σκέπτονται και να εφαρμόζουν τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν και να ανταλλάσσουν ιδέες με τους συνεργάτες τους. Παρομοίως, μια καλή μέθοδος εργασίας είναι η διερευνητική μάθηση όπου ένα θέμα ερευνάται μέσω ερωτήσεων ώστε να βρούμε τις απαντήσεις. Για παράδειγμα, ερευνώντας για το πώς να κατασκευαστεί μια γέφυρα που διασχίζει ένα ποτάμι μπορούν να γίνουν ερωτήσεις όπως: Τι είδους οχήματα θα επιτρέπεται να διασχίζουν τη γέφυρα? Ποιο είναι το μέγιστο βάρος που θα μπορεί να υποστηρίξει η γέφυρα; Πόση θα είναι η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων της;

Σε αυτά τα ζητήματα εκπαιδευτήκαμε κατά την κινητικότητα του σχολειου μας στη Βαρκελώνη, οπου παρακολουθήσαμε τον κύκλο μαθημάτων με τίτλο "
From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach" (18-26 Οκτωβρίου 2021) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



erasms notes



#ΣυνεχίζουμεErasmus #ErasmusPlusIKY #ErasmusPlusGreece #ErasmusPlus



ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”. 





Βρείτε μας στο Facebook https://www.facebook.com/Keep-Calm-and-Go-Full-STEAM-Ahead-107344495162982

Στο κανάλι μας στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCVN18v5w0ETahD0ryzxwXoA





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

STEAM, a school play on the Periodic Table, written in English

And here is our student's,  Philip Diamantidis'  play on the Periodic Table written in English. Enjoy! PERIODIC TABLE “ Play” Τ he...